De hotels

in de Azoren

Praktische Informatie

Taal

Op Barbados wordt voornamelijk Bajan gesproken. Naast Bajan wordt er ook wel Barbadiaans Engels gesproken, een Creoolse taal die is gebaseerd op het Engels.

Geld

De valuta op Barbados is de Barbadiaanse dollar. Deze bestaat in biljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100. De banken op Barbados zijn normaal gesproken geopend van 8.00 tot 15.00 maar daarnaast zullen ook heel veel hotels geld voor je kunnen wisselen.

Prijzen

Barbados is een van de duurste eilanden van de Caribbean, de prijzen die je op Barbados betaalt zijn over het algemene te vergelijken met de prijzen die je in een Nederlandse stad betaalt.
Gezondheid

De gezondheidsfaciliteiten op Barbados zijn te vergelijken met die van Nederland. Vaccinaties voor een bezoek aan dit eiland zijn dan ook niet verplicht en niet nodig. Niet gevaarlijk maar wel vervelend: muggen! Zorg dus voor antimuggenspray. Kraanwater in Barbados kan je beter niet drinken.

Douane

Voor het reizen naar Barbados heb je een geldig paspoort nodig. Voor je bezoek aan Barbados met een tijdsduur tot de 6 maanden heb je geen visum nodig. Op Barbados is het mogelijk om belastingvrij te winkelen, soms moet je je paspoort als bewijs laten zien hiervoor.

Overnachtingen

Op Barbados kun je terecht voor zowel de meest luxe hotels als een wat goedkoper hotel. Naast hotels vindt je op Barbados ook campings, hostels en jeugdherbergen.

Vervoer

Reizen met het openbaar vervoer op Barbados is goed te doen. Het reizen met de bus is efficiënt en goedkoop. Ook met de auto kun je eenvoudig overal komen, let wel op dat er op Barbados links wordt gereden. Huur een auto en verken het eiland op je eigen manier en ontdek plekken waar je normaal als toerist niet zal komen.