Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden

Op Barbados vind je ontzettend veel attracties die bij elkaar genomen een totaal overzicht geven van wat Barbados zo’n speciale plek maakt. De bezienswaardigheden van Barbados zijn zeer uiteenlopend. Kies je v oor avontuurlijk, ga dan bijvoorbeeld de donkere grotten bezoeken. Wil je je juist in de Barbadiaanse cultuur verdiepen, bezoek dan het interessante nationale museum.

Wanneer je van architectuur en cultuur houdt heeft Barbados ook een hoop te bieden. De vele kerken en synagogen vertellen over de geschiedenis van het land. De invloeden van de eerste Europese bewoners zijn duidelijk te zien aan de vele kerken op Barbados. De grootste kerken, zoals de synagoog in Bridgetown dateren uit de vroege koloniale jaren in de 17e eeuw.
Het lijkt misschien zonde om niet naar het strand te gaan, maar er zijn genoeg andere buitenactiviteiten op Barbados! Steeds meer van de oude suikervelden worden uit handen gegeven voor nieuwe sporten en activiteiten die variëren van golf tot kleiduifschieten en paardrijden. Pas getrouwd? Bezegel je huwelijk met een parachutesprong boven de blauwe wateren van de oceaan. Ga hiken in de ruige bergen, speel tennis op geasfalteerde velden of ga vogels spotten in Graeme Hall Nature Sanctuary.

Voor wie van de natuur houdt heeft Barbados een hoop interessante bossen te bieden. Zoals de eeuwenoude zijde/katoen bomen of de bijzondere bloembossen en veel verschillende palmbomen.

Tip:

Bridgetown
  • De fonteintuinen
   Vlakbij een oorlogsmonument vind je de goedbewaarde fonteintuinen. Deze sierfonteinen zijn gebouwd in 1865.
  • Het parlementsgebouw
   Het parlementsgebouw van Barbados is een van de oudste parlementsgebouwen ter wereld. Houdt er rekening meet dat je bedekt gekleed gaat wanneer je binnen wilt kijken.
  • St. Michael’s kathedraal
   De bouw van deze grote kathedraal met rood dak is begonnen in 1665. De kathedraal was een rustplaats voor veel meest prominente figuren van het eiland.
  • Queens Park
   Een paar minuten lopen van de St Michael’s kathedraal vindt je het Queens Park. Dit grote openbare park is publiek en zorgvuldig onderhouden. Interessant is ook de bijbehorende Queen’s Park Gallery.
  • Fairchild Street Market
   Een interessante plek om je tussen de lokale bewoners te mengen is de groente- en fruitmarkt. Het drukst bezocht is deze markt op de zaterdagmorgen.
Noordkust
  • Barbados Wildlife Reserve
   Hier vind je het wilde leven van Barbados, zorgvuldig bewaard gebleven. Het is een bijzonder park waar je veel bijzondere diersoorten tegen kunt komen. Het park is dagelijks geopend van 10.00 – 17.00
  • Farley Hill National Park
   Dit kleine en vredige park gelegen boven op een driehonderd meter hoge klif kijkt uit over het Schotland District. Het is een goede plek voor een moment van rust of een picknick.
  • Morgan Lewis Beach
   Dit strand is niet geschikt om te zwemmen, zelfs gevaarlijk, maar wel en goede plek om te rusten tijdens een tour of te picknicken.
  • Animal Flower Cave
   Dit prachtige, maar ook wat griezelige plek is al eeuwenlang een toeristische attractie. Ontstaan door het eeuwig slijten van het landschap door de oceaan heeft deze zeer bijzondere plek gecreëerd.
Oostkust
  • Ragged Point
   Dit is een van de wildste plekken van het eiland. De zee klapt tegen de kliffen en de dijken omhoog. Er staat een vuurtoren waarvan je het dramatisch landschap heel goed kunt bekijken.
  • Bath
   Vlakbij de verloren suikerfabriek Bath is een bruin zandstrand, een van de veiligste zwemstranden van de regio. Bovendien is de plek zeer kindvriendelijk en kun je hier snorkelen tussen het koraal.
  • Andromeda Botanical Gardens
   Deze kleurrijke, sprankelende tuinen zijn de meest aantrekkelijke van het eiland, verspreid over de heuvels van de oostkust.
Westkust
 • Paynesbay
  Dit strand wordt voornamelijk bezocht door toeristen en eilandbewoners van andere streken die vakantie vieren. Om te zwemmen kun je het best terecht op Prospect Beach.
 • Holder’s House
  In dit magische gebouw wordt een belangrijk klassiek muziekfestival gehouden.
 • Jamesfort and the Hole
  Ten westen gelegen van de grote weg ligt het oude James fort, waar een paar kanonnen nog buiten staan. Naast deze kanonnen vind je het Holetown monument.
 • Suikermuseum
  Suiker is het product waar Barbados driehonderd jaar van afhankelijk is geweest. Het museum laat zien hoe het werd geproduceerd en waarom suiker zo’n belangrijk product was voor Barbados.

Zuidkust
 • Accra beach
  Dit strand is werkelijk prachtig! Het is populair bij zowel toeristen als de lokale bewoners en kan vaak ontzettend druk zijn.
 • Harry Bayley Observatory
  Wie van sterrenkijken houdt moet deze uitkijktoren zeker bezoeken. Elk eerste kwartier van de maand, wanneer er weinig maanlicht is, is de beste tijd voor een bezoek aan dit astrologisch centrum.
 • Oistins
  Dit plaatsje is interessant wanneer je even aan het toerisme wilt ontsnappen. De kleine maar bezige stad wordt gedomineerd door een centrale vismarkt dat een stukje van Barbados laat zien voordat de economie door het toerisme werd gestuurd.