De hotels

in de Azoren

Uitgaan op Barbados

Dansen, clubben, borrelen of gewoon iets drinken: waar je ook van houdt, op Barbados kan het allemaal! Op de westkust van het eiland komen de meeste toeristen, dus wie een leuke stapavond op Barbados wil beleven zal daarheen moeten. Je vindt er de hipste clubs, traditionele Engelse pubs en gezellige lokale cafeetjes. Dat je de meeste bars en clubs in het westen vindt betekent niet dat er op de rest van het eiland in de nacht niets te beleven is. Zo zijn de bars in het oosten van Barbados een zeer leuke ontmoetingsplek voor wie het sfeertje van het leven van een lokale bewoner wil proeven.
Evenementen

 • Januari: Jazz Festival
  Gedurende een week in het midden van januari wordt er op Barbados een prestigieus Jazz festival gehouden met veel internationale jazz muzikanten. De hele week vindt je zowel buiten op de pleinen als binnen in de cafeetjes ontzettend veel goede live muziek.
 • Februari: Holetown
  In februari wordt het Holetown festival van Barbados gehouden. Dit festival is voornamelijk gebaseerd op de lokale kunst en cultuur van het eiland. Wie het ‘echte’ Barbados wil zien, moet in februari naar het eiland toe!
 • Maart: Oistins Fish Festival
  Dit visfestival dat wordt gehouden in maart is ter ere van de vistraditie van het eiland. Het feest wordt gevierd met leuke vistoernooien en boot races.
 • Juli – Augustus: Crop Over Festival
  Dit festival wordt vaak gezien als het hoogtepunt van de evenementen op Barbados. Hier wordt onder andere het bestaan van de rum gevierd. Het festival wordt door veel mensen dan ook wel gezien als een excuus om te feesten, want gefeest wordt er zeker. Zangeres Rihanna is ook altijd tijdens dit festival op het eiland te spotten.
 • November: National Independence Festival of Creative Arts
  Om de onafhankelijkheid van het eiland te vieren worden de beste zangers, dansers, schrijvers en chefkoks van het eiland uitgenodigd om een feestje te bouwen.
 • December: Run Barbados
  Vijf verschillende races vinden tegelijk plaats op de eerste zondag van december; een marathon, een halve marathon, een 5 en een 10 kilometer loop.

Uitgaan op Barbados

 • The Boatyard
  Deze strandclub is zowel overdag als ’s avonds een populaire bestemming voornamelijk voor toeristen. Op dinsdagavond kun je voor een redelijk bedrag onbeperkt drinken en genieten van live muziek – duidelijk de beste avond van de week!
 • Harbour Lights
  Dit is een soort kleinere, vriendelijkere versie van The Boatyard, ook hier zijn er all-you-can-drink party’s, en bieden ze gratis vervoer naar je eigen huis aan.
 • The Ship Inn
  Heel gezellig café, een soort Engelse Pub, waar je heerlijk kunt dansen en een borrel kunt drinken. Er komen mensen van over de hele wereld en er spelen vaak live reggae bandjes.