De hotels

in de Azoren

Feitentabel

Wil je álles weten over Barbados? De meest bruikbare weetjes, van inwonertal tot hoogste bergtop, staan in de feitentabel.

Horeca

De meeste hotels op Barbados staan in de hoofdstad Bridgetown, maar ook voor een hotel aan de kust hoef je niet lang te zoeken. Je vind zowel aan de oost- als aan de westkust een ruim aanbod aan hotels.
Over het hele eiland verspreid vind je eersteklas eet- en drinkgelegenheden. Bovendien kijken veel van de restaurants op Barbados uit op de oceaan. De keukens en de chefs gebruiken de meest verse lokale ingrediënten die rechtstreeks uit de oceaan zijn gevist.
Over het algemeen is de westkust de plek waar de meeste toeristen komen en daardoor dus ook de plek waar je moet zijn wanneer je een goede stapavond op Barbados mee wilt maken. Je vindt er de meest hipste clubs, traditionele Engelse pubs en gezellige lokale cafeetjes.
Achtergrond

Barbados is meer dan drie eeuwen lang een kolonie van Engeland geweest, en dat merk je aan álles. Zowel de economie als de politiek en de maatschappelijke situatie is hierdoor zeer sterk beïnvloed. Wat het eiland zoal heeft meegemaakt door de eeuwen heen lees je hier.

Klimaat

Het Barbadiaanse klimaat wordt bepaald door de omliggende Atlantische Oceaan. Wil je het actuele weer op Barbados weten? Check dan onze weer- en klimaatpagina.

Praktisch

Wanneer je goed voorbereid wil zijn op je vakantie naar Barbados, moet je het een en ander weten. Wanneer je een vlucht moet boeken, waar de beste hotels staan, welke munteenheid je nodig hebt, en hoe het zit met de gezondheidsregeling op het eiland bijvoorbeeld. Wij hebben de meest bruikbare praktische tips voor je op een rijtje gezet.