De hotels

in de Azoren

Staatsvorm en Regering
Demografie

Barbados heeft zo’n 292.000 inwoners, dat is ongeveer het dubbele van de stad Den Bosch. Barbados heeft dus een vrij laag inwonersaantal. De inwoners op Barbados zijn over het algemeen vrij jong, slechts 9 procent van de bevolking is boven de 65 jaar. De inwoners van Barbados zijn gemiddeld genomen erg vriendelijk en gastvrij. Veel inwoners van Barbados verdienen hun geld met het toerisme en zullen je dan ook graag zo goed mogelijk op het eiland ontvangen. De bevolking op Barbados worden ook wel Bajans genoemd.

Op Barbados woont zo’n 60 procent van de bevolking aan de kust. Na de kust is Bridgetown de drukst bewoonde plek, evenals de gemeenten hier om heen.  Het eiland is drie keer zo groot als Texel. De hoofdstad Bridgetown heeft zo’n 7000 inwoners maar wanneer je de gehele agglomeratie mee rekent, loopt dit aantal op tot 96.000 inwoners.

Economie

De economie van Barbados wordt omschreven als een kleine maar open economie. Vanwege zijn ligging is invoer en uitvoer op Barbados niet zo makkelijk en dit beïnvloed dan ook de economie van Barbados. Sinds de onafhankelijkheid van Barbados in 1966 is het eiland steeds meer een toeristische economie geworden. Barbados heeft ook een diepe crisis gekend in de jaren na 1990. Na een wat pijnlijk en moeilijk proces begon de economie weer te groeien in het jaar 1993. De economie steeg met zo’n 3-5%. De huidige economische drijvers van Barbados zijn het toerisme en de internationale zakensector en de financiële dienstverlening. Voordat de economie van het land werd bepaald door het toerisme was het land volledig afhankelijk van zijn suikerindustrie. Toch wordt er nog steeds suiker verbouwd evenals maïs, katoen, uien pinda’s en fruit.

Het eiland Barbados is een toeristische trekpleister voor zonliefhebbers van over de hele wereld. Het is dan ook niet gek voor te stellen dat het toerisme momenteel de belangrijkste bron van inkomsten is voor Barbados. Vanuit de hele wereld vertrekken er vliegtuigen naar het zonnige eiland. De toeristen zorgen voor veel werkgelegenheid op het eiland. Wanneer er in Barbados een economische crisis aan zit te komen wordt op het eiland de volgende oplossing gehanteerd: alle lonen verlagen met 8%.