Bezienswaardigheden Barbados


Op Barbados vindt je ontzettend veel attracties die bij elkaar genomen een totaal overzicht geven van wat Barbados zo’n speciale plek maakt. De bezienswaardigheden van Barbados zijn zeer uiteenlopend, zo kun je er de meest donkere en spannende grotten bezoeken, of het interessante nationale museum. Wanneer je meer van de natuur houdt kent Barbados een aantal zeer interessant locaties waar je de meest prachtige uitzichtpunten en doorkijkjes kunt zien.

Wanneer je van architectuur en cultuur houdt heeft Barbados een hoop te bieden. De vele kerken en synagogen vertellen veel over de geschiedenis van het land. De aanwezigheid van de eerste Europese bewoners is duidelijk aanwezig in de vele kerken van Barbados, de grootste kerken, zoals de synagoog in Bridgetown dateren uit de vroege koloniale jaren in de 17e eeuw. Tussen de elegante kathedraal in Bridgetown en de kleinere kerken verspreid over het eiland zul je ontzettend veel bijzonders vinden wat je interesse zal trekken, of het nu een handgemaakt detail is of een lieflijk heuveluitzicht.

Het kan wat lastig zijn om van je handdoekje aan de prachtige witte stranden en de blauwe zee af te komen maar er zijn genoeg andere buitenactiviteiten op Barbados die op je wachten. Steeds meer van de oude suikervelden worden uit handen gegeven voor nieuwe sporten en activiteiten die variëren van golf tot kleiduif schieten en paardrijden. Zo is er bijvoorbeeld geen betere manier voor net getrouwde koppeltjes om je te binden dan door te parachutespringen boven de blauwe wateren van de oceaan. Ga hiken in de ruige bergen, speel tennis op geasfalteerde velden of ga vogels spotten in Graeme Hall Nature Sanctuary.

Voor wie van de natuur houdt heeft Barbados een hoop interessante bossen te bieden. Zoals de eeuwenoude zijde/katoen bomen of de bijzondere bloem bossen die vol zitten met bloemen en grote gevarieerdheid aan palmen.

Bezienswaardigheden op Barbados per streek:

» Bezienswaardigheden in en rondom Bridgetown
» Bezienswaardigheden aan de noordkust van Barbados
» Bezienswaardigheden aan de oostkust van Barbados
» Bezienswaardigheden aan de zuidkust van Barbados
» Bezienswaardigheden aan de westkust van Barbados

Belangrijkste bezienswaardigheden op een rij:

  • Harrison’s Cave
  • Barbados Museum
  • Speightstown