Weer Barbados


Klimaat van Barbados

Het weer in Barbados kent een tropisch klimaat, met het gehele jaar door heerlijk aangename temperaturen. De temperaturen wisselen over het algemeen tussen de 25 ºC en 30 ºC. Voor het weer in de droge periode op Barbados, van januari tot en met juni, geldt dat de temperaturen rond de 30 ºC liggen. In de maanden juli tot en met december wordt het weer in Barbados bepaald door meer regenval en liggen de temperaturen rond de 27 ºC. Het weer in Barbados is ondanks de hoge temperaturen toch erg aangenaam door de constante, verkoelende zeebries. Barbados ligt buiten de orkaanzone, bang voor een orkaan tijdens je vakantie op Barbados hoef je dus niet te zijn.

Neerslag in Barbados

Het weer in Barbados kent twee perioden, een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen loopt van januari tot en met juni. Het weer met de meeste neerslag valt te verwachten in de maanden juli tot en met december. Toch blijft het weer op Barbados zeer aangenaam door de hoge temperaturen en de stralende zon tussendoor.

Beste reisperiode

De beste periode om een bezoek aan Barbados te brengen, wat betreft het weer, is in de droge maanden. Het weer op Barbados in die periode is warm, met een verkoelende zeebries en zeer weinig regen.