Praktische informatie Barbados


Kalender

Barbados is een eiland met het gehele jaar door temperaturen rond de 28˚C waardoor het eiland gedurende het hele jaar vakantiewaardig is. Hoewel het weer op Barbados het hele jaar goed is, gebeurd er het meest in de zomer. Het grootste festival van Barbados is het zomerse Crop Over. Het hoogtepunt van dit zomerse festijn is Kadooment Day, de dag waarop verschillende onderdelen van festivals samen komen.

Taal

Op Barbados wordt voornamelijk Bajan gesproken. Naast Bajan wordt er ook wel Barbadiaans Engels gesproken, een Creoolse taal die is gebaseerd op het Engels. De taal is in de geschiedenis ontstaan bij de Afrikaanse slaven tijdens de slavernij.

Geld

De valuta op Barbados is de Barbados dollar. Deze bestaat in biljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100 dollars. De banken op Barbados zijn normaal gesproken geopend van 8.00 tot 15.00 maar daarnaast zullen ook heel veel hotels geld voor je kunnen wisselen.

Financieel

Barbados is een van de duurste eilanden van de Caribbean, de prijzen van wat je op Barbados betaald zijn over het algemene te vergelijken met de prijzen die je in een Nederlandse stad betaald.

Gezondheid

De gezondheidsfaciliteiten op Barbados zijn te vergelijken met die van Nederland. Vaccinaties voor een bezoek aan dit eiland zijn dan ook niet verplicht en niet nodig. Niet gevaarlijk maar wel vervelend kunnen de muggen zijn; zorg dus voor een goede antimuggenspray. Het is aan te raden het water uit de kraan op Barbados niet te drinken.

Douane

Voor het reizen naar Barbados heb je een geldig paspoort nodig. Voor je bezoek aan Barbados met een tijdsduur tot de 6 maanden heb je geen visum nodig. Op Barbados is het mogelijk om belastingvrij te winkelen, soms moet je je paspoort als bewijs laten zien hiervoor.

Overnachtingen

Op Barbados kun je terecht voor zowel de meest luxe hotels als een wat goedkoper hotel. Barbados is een paradijselijk eiland en om je ideale zonvakantie compleet te maken is een luxe hotel zeer aangenaam. Naast hotels vindt je op Barbados ook campings, hostels en jeugdherbergen

Vervoer

Reizen met het openbaar vervoer op Barbados is goed te doen. Het reizen met de bus is efficiënt en goedkoop. Ook met de auto kun je eenvoudig overal komen, let wel op dat er op Barbados links wordt gereden. Huur een auto en verken het eiland op je eigen manier en ontdek plekken waar je normaal als toerist niet zal komen.

Agenda evenementen

Er is op Barbados ontzettend veel te beleven maar het grootste evenement van het jaar is toch wel het zomerse Crop Over festival. Barbados organiseert veel evenementen en er is altijd wel iets te beleven op het gebied van zowel cultuur, sport en ontspanning.