Algemeen Barbados


Bezienswaardigheden in Barbados

De bezienswaardigheden op Barbados lopen uit een van belastingvrije winkelcentra tot een interessant nationaal museum. De hoofdstad van Barbados, Bridgetown, is een zeer levendige stad waar je ook voor een leuke stapavond terecht kunt. Over het hele eiland vindt je traditionele attracties zoals de prachtige botanische tuinen en de trotse militaire basissen.

Horeca in Barbados

Op Barbados kun je terecht voor zowel een luxe als een wat goedkoper hotel. Nog steeds vind je hotels op Barbados het meest in de hoofdstad Bridgetown maar ook voor een hotel aan de kust hoef je niet lang te zoeken. Je vind zowel aan de oost als aan de westkust een ruim aanbod aan hotels.
Over het hele eiland verspreid vindt je eersteklas eet- en drinkgelegenheden. Bovenden kijken veel van de restaurants op Barbados uit op de oceaan. De keukens en de chefs gebruiken de meest verse locale ingrediënten die rechtstreeks uit de oceaan zijn gehaald. Het meest van deze smaakvolle restaurants zijn gevestigd vaan de westkust op spectaculaire locaties.
Over het algemeen is de westkust de plek waar de meeste toeristen komen en daardoor dus ook de plek waar je moet zijn wanneer je een goede stapavond op Barbados mee wilt maken. Je vindt er de meest hipste clubs, traditionele Engelse pubs en gezellige lokale cafeetjes.

Achtergronden van Barbados

Barbados is voor meer dan drie eeuwenlang een kolonie geweest van Engeland en dit is op het eiland nog steeds te merken. Zowel de economie als de politiek en de maatschappelijke situatie is hierdoor ontzettend aangepast. Het eiland heeft al van alles meegemaakt. Hier lees je meer over de achtergrond van Barbados.

Feiten over Barbados

Barbados staat bekend als een van de meest populaire eilanden in de regio. De prachtige blauwe zee, de uitgestrekte witte stranden en de indrukwekkende rotspartijen maken het eiland Barbados tot een waar sprookjesparadijs. Naast de prachtige natuur heeft Barbados je nog veel meer te bieden. Zoals een interessant museum en de mogelijkheid tot belastingvrij winkelen. Wil je meer feiten weten over Barbados, kijk dan in de feitentabel van Barbados!

Praktische informatie over Barbados

Wanneer je goed georganiseerd op je vakantie naar Barbados wilt vertrekken zul je het een en ander moeten regelen. Zoals de vlucht, een hotel, de juiste valuta en hoe het zit met de gezondheidsregeling op het eiland. Wij hebben de praktische tips die je nodig hebt voor een ideale vakantie naar Barbados al voor je op een rijtje gezet.

Klimaat van Barbados

Barbados is een eiland gelegen in de Atlantische Oceaan en het klimaat wordt zowel hierdoor als door het binnenland beïnvloedt. Wil je weten wanneer de temperaturen en het klimaat op Barbados het meest aangenaam zijn voor een bezoek aan het eiland? Lees dan hier meer over het klimaat van Barbados.