Flora & Fauna Barbados


De natuur van Barbados

De natuur van Barbados is heel bijzonder en zeer uiteenlopend. De meest witte sprookjesachtige rotsen tegenover stoere heftige rotspartijen waar de golven wild tegen aan stoten. Op Barbados kun je zowel terecht voor heerlijk uitrusten aan het strand als voor een uitdagend watersportavontuur. Je vindt op het eiland bijzondere dieren als kleine groepje aapjes en bijzondere vogels en de meest prachtige natuurparken. Wie de meest bijzondere flora en fauna van Barbados wil gaan bekijken moet toch echt het land verlaten en onder water gaan kijken. Wanneer je gaat duiken of snorkelen zul je ongelooflijk veel bijzondere kleuren, dieren, en planten tegen gaan komen.

                     

Flora op Barbados

Barbados is omringd door water, waardoor snorkelen of duiken op Barbados dan ook eigenlijk wel een must is. Het plantenrijk onder water is dan ook zeer interessant om eens een keer te bekijken, de kleuren zullen je gegarandeerd verrassen! Op Barbados hoef je niet ver te zoeken voor een bijzonder, afgelegen strandje. Witte stranden met wuivende palmen en ontzettend bijzondere rotspartijen zijn op Barbados geen uitzondering. Het landschap van Barbados kan wat wild zijn waardoor het soms gevaarlijk is om te zwemmen maar wel heerlijk om langs af te wandelen.

Fauna op Barbados

Het meest interessante van het wilde dierenleven van Barbados vind je onder de golven. Duiken is dan ook de beste manier om de meest bijzondere vissen te ontdekken maar ook al snorkelend aan de westkust is er al ontzettend veel moois te zien zoals gekleurde visjes, koraal en zeeschildpadden. Op het land is er ook het een en ander aan fauna te zien waarvan er een aantal al eeuwenlang hun weg maken over het eiland, zoals de groene aapjes. Deze groene aapjes zijn heel speels, wanneer je ze tegenkomt kun je dus ook beter je handtas goed in de gaten houden!