Evenementen Barbados


Interessante data voor Barbados

Barbados kent zowel in de zomer als in de winter vele activiteiten. Op Barbados kun je altijd terecht voor allerlei water- en buitenactiviteiten. Zo kun je er goed terecht om te bewegen, mee te doen aan leuke sportwedstrijden en gezellige toernooien. Ook voor kinderen heeft Barbados een hoop te bieden. Barbados is een eiland wat vrij veel waarde hecht aan zijn traditionele cultuur maar is ook ontzettend beweeglijk. Er zijn het hele jaar door vaste tentoonstellingen, ieder jaar terugkomende festivals en interessante evenementen. Het grootste festival van Barbados is in de zomer, het Crop Over festival. Het hoogtepunt van dit festival is Kadooment Day, wanneer meerdere festivals worden verenigd. Er zijn ontzettend veel evenementen op Barbados waardoor je niet de hele dag op het strand hoeft te blijven liggen. Zo kent Barbados in januari een jazz festival, in februari ligt de nadruk meer op kunst en in maart vind je bijvoorbeeld een festival ter ere van de vis.

Agenda voor de evenementen op Barbados

 • Januari

  Jazz Festival
  Gedurende week in het midden van de maand januari kent Barbados een prestigieus Jazz festival met veel internationale jazz muzikanten. De hele week vindt je zowel buiten op de pleinen als binnen in de cafeetjes ontzettend veel goede live muziek.

 • Februari

  Holetown
  In februari wordt het Holetown festival van Barbados gehouden. Dit festival is voornamelijk gebaseerd op de locale kunst en cultuur van het eiland. De traditionele cultuur en geschiedenis van het eiland wordt hier laten zien

 • Maart

  Oistins Fish Festival
  Dit visfestival dat wordt gehouden in maart is ter ere van de vistraditie van het eiland. Het feest wordt gevierd met grappige vistoernooien en boot races.

 • Juli – Augustus

  Crop Over Festival
  Dit festival wordt vaak gezien als het hoogtepunt van de evenementen op Barbados. Hier wordt onder andere het bestaan van de rum gevierd. Het festival wordt door veel mensen dan ook wel gezien als een excuus om te feesten, want gefeest wordt er zeker.

 • November

  National Independence Festival of Creative Arts
  Om te vieren dat het land onafhankelijk is worden de beste zangers, dansers, schrijvers en chefkoks van het eiland uitgenodigd om dit festival te een succes te maken.

 • December

  Run Barbados
  Vijf verschillende races vinden tegelijk plaats op de eerste zondag van december; een marathon, een halve marathon, een 5 en een 10 kilometer loop.