Eten Barbados


Specialiteiten van Barbados

Wat je ook doet in Barbados, probeer sowieso wat van de bijzondere specialiteiten van het eiland. Lokale brouwerijen brouwen zowel traditionele bieren als rum, proef de innovatieve locale culinaire tradities van bijzondere gerechten wat je nog nooit eerder hebt gezien. Zoals je waarschijnlijk al verwacht is vers zeefruit de specialiteit van het eiland; tonijn, zalm, garnalen, kreeft en zelfs dolfijn zijn op en het eiland zeer populair. Je vindt op Barbados veel traditionele menu’s. Het nationale gerecht is cou-cou, een maïsgerecht met een soort pudding en zoute vis.

Typische gerechten van Barbados

 • Coucou
  Deze maïsmaaltijd met pudding is een typisch Barbados gerecht. Pudding en saus geserveerd met gestoomde zoete aardappelen geserveerd in olie uitjes is wat je van een traditioneel gerecht op Barbados kunt verwachten.
 • Cohobblopot
  Dit kruidige vlees gerecht is wat gedurfd en staat ook wel bekend als peperpotje is een zeer geliefd gerecht bij vele lokale bewoners. Het gerecht is naast de vele visgerechten een echt vleesgerecht voor wie van wat pittig eten houdt. Dit gerecht moet je tijdens je bezoek aan Barbados zeker geprobeerd hebben!

                     

Typisch drinken van stad

 • Rum
  Rum is de likeur van Barbados. Je vindt er honderden verschillende rumsoorten in zowel de bars als in winkeltjes over het hele eiland. Er wordt ook nog veel rum op traditionele wijze gebrouwen waardoor de drank een zeer bijzondere en originele smaak heeft gekregen.
 • Banks Beer
  Het locale bier van Barbados is Banks bier. Deze lichte gouden biertje is gemaakt van hop en gerst. Dit biertje is eigen een bier wat door de eeuwen heen is ontstaan op het eiland en nog steeds over het hele eiland ontzettend veel wordt gedronken.