Achtergrond Barbados


Dat het eiland voor een lange tijd een Britse kolonie is geweest is te herkennen in allerlei cultuuruitingen. De traditionele Britse elementen vindt je terug in de architectuur, de musea en ook in de keuken van Barbados. Barbados kent een rijke cultuur en een zeer bijzondere en interessante geschiedenis. Barbados bezit een heerlijk tropisch klimaat, kent de meest bijzondere flora en fauna, interessante evenementen en overheerlijk vers eten. Tegenwoordig wordt de economie van Barbados dan ook bepaalt door het toerisme maar hoe was dit eerder? Lees hieronder alles over de verschillende interessante achtergronden van Barbados.

Cultuur van Barbados

Barbados kent veel interessante musea, architectuur en bijzondere tuinen. Ben je benieuwd? Lees hier meer over de cultuur van Barbados.

Economie van Barbados

De economie van Barbados wordt al een aardige tijd bepaalt door het toerisme, ben je benieuwd wat voor het toerisme de grootste inkomstenbron van Barbados was? Lees hier meer over de economie van Barbados.

Eten op Barbados

Wat er op Barbados wordt gegeten wordt ontzettend beïnvloed door zijn ligging midden in de oceaan; veel verse vis en zeefruit. Daarnaast kent Barbados ontelbaar veel eigen gebrouwen rum soorten. Benieuwd naar recepten en andere drankspecialiteiten? Lees hier meer over het eten en drinken van Barbados.

Evenementen op Barbados

Op Barbados is gedurende het hele jaar ontzettend veel te beleven. In de zomer vinden de meest interessante evenementen plaats, ben je benieuwd welke? Lees hier meer over de evenementen van Barbados.

Flora & fauna van Barbados

Barbados kent zowel een bijzondere flora als fauna. Met de veel goedbewaarde planten en bloementuinen en de meest bijzondere vogels is Barbados een eiland dat vaak wordt bezocht om zijn natuur. Wil je weten wat je aan flora en fauna op Barbados kan verwachten?

Geschiedenis van Barbados

Eeuwenlang is Barbados een Britse kolonie geweest en dit heeft het eiland niet zomaar losgelaten. Ben je benieuwd hoe het eiland zelfstandig is geworden en wat hier aan vooraf is gegaan? Lees hier meer over de geschiedenis van Barbados.

Inwoners van Barbados

Dankzij het voor veel mensen ideale klimaat komen er op Barbados steeds meer mensen uit het buitenland wonen. Ben je benieuwd welke etniciteit de inwoners van het eiland hebben, wat hun gemiddelde leeftijd is en hoeveel van hen van buitenlandse afkomst is? Lees dan hier meer over de inwoners van Barbados.

Klimaat op Barbados

Barbados kent een tropisch klimaat wat temperaturen rond de 28˚C betekend gedurende het hele jaar. Ben je benieuw waar het constante frisse briesje vandaan komt? Of wil je weten welke maanden het meest geschikt zijn voor een bezoek aan Barbados? Lees hier meer over het klimaat van Barbados.

Staat van Barbados

De eerdere Britse kolonie heeft nog steeds als staatshoofd de Britse Queen Elizabeth. Ben je benieuwd hoe de regering, staatsvorm en politiek op het eiland zelf is geregeld? Lees hier meer over Barbados als staat.