Informatie Barbados


Barbados in het kort

Barbados van bovenafBarbados is zowel een land als een eiland en is gelegen in het Caribisch gebied. Barbados is een van de populairste eilanden van het Caribisch gebied. De redenen van deze populariteit is vrij duidelijk; een uitstekend klimaat, een prachtig landschap en heerlijke witte stranden. Toch is het eiland een stuk minder toeristisch dan andere Caribische eilanden, je vindt op Barbados namelijk nog enkele privéstranden en relatief weinig fastfoodketens. Het eiland wordt ook wel Little England genoemd doordat Barbados langer dan drie eeuwen een kolonie van Engeland was. Op het eiland heerst een tropisch klimaat wat betekend dat de gemiddelde temperatuur in het jaar 26˚C is. Huur een auto, ontdek Barbados en kom op plekken waar je normaal als toerist niet snel komt.

Handige weetjes

Feiten Ecuador
Grootte 430 km²
Ligging In de Atlantische Oceaan, Oostelijk van de Antillen
Taal Engels
Geld Barbadiaanse Dollar
Vliegtijd 10 uur
Tijdsverschil -4 uur

Meer weetjes in de feitentabel.

Klimaat in Barbados

De temperaturen op Barbados zijn heerlijk, ze liggen gedurende het hele jaar tussen de 24˚C en 29˚C. Ideaal dus voor wanneer je behoefte hebt aan wat zon! Het aantal uren zon per jaar loopt op tot boven de drieduizend. Naast de lekkere temperatuur waait er ook nog een heerlijk windje over het eiland, de zeebries vanuit de Atlantische Oceaan. Oftewel het klimaat van Barbados heeft alle ingrediënten die je nodig hebt voor een ideale ontspannen vakantie in zich.

Populaire regio’s

Vakantie naar Barbados

Behoefte om er even tussenuit te gaan? Even het koude Nederland achter je te laten? Barbados kent het gehele jaar door zeer aangename temperatuur is dus de ideale vakantiebestemming wanneer je behoefte hebt aan wat ontspanning. Het Engelssprekende eiland bezit de meest prachtige hotels en andere accommodaties waar je je gegarandeerd thuis zult voelen. Waar wacht je nog op? Bekijk onze aanbiedingen en boek vandaag nog je vlucht!